diumenge, 29 de gener del 2012

Milers de persones es manifesten en contra de les retallades al sector públic

Miles de persones, unes 20.000 persones segons l'Ajuntament de Barcelona i unes 200.000 segons els sindicats han protestat pel centre de la ciutat contra les retallades i a favor d'un sistema econòmic i polític més just. La marxa, convocada pel Fòrum Social Català, la Plataforma contra les Retallades i l'AFAV ha comptat també amb els sindicats CCOO i UGT i alguns partits polítics. Hi ha hagut certa divisió dins de la marxa perquè el Forum Social havia demanat que fos una marxa sense sigles, cosa que els sindicats no han acceptat.
La pluja no ha impedit que milers de persones s’apleguessin al centre de la ciutat per protestar contra els ajustaments al sector públic que du a terme el govern català. Les dades de participació apunten a 20.000 persones segons l’Ajuntament, 15.000 segons la Conselleria d’Interior i entre 150.000 i 200.000 segons els organitzadors.
A la marxa hi han participat persones de diversos col·lectius, des de treballadors de la sanitat, gent del col·lectiu 15-M, personal d’educació o pares d’alumnes, com per exemple el grup de famílies afectades per l’endarreriment de la construcció de les Escoles Bressol Municipals Caspolino i Jaén.
Entre els assistents, també s’hi han comptat destacats membres dels partits polítics de l’oposició com el líder d’ICV Joan Herrera, el d’EUiA, Jordi Miralles, Oriol Junqueras d’ERC, Albert Rivera de Ciutadans i el líder del PSC a Barcelona, Jordi Hereu. Tampoc hi han faltat  els líders d’UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Alvarez i Joan Carles Gallego,
La manifestació s’ha dividit en dues parts pel desacord entre el Fòrum Social Català (FSC) i els sindicats de participar en una manifestació unitària, sense sigles ni banderes. A la primera capçalera hi havia els membres del FSC i darrera seu han caminat els membres dels sindicats CCOO i UGT. La marxa ha acabat a les portes del parc de la Ciutadella amb la lectura d’un manifest.
Al twitter, la marxa s’ha pogut seguir amb les etiquetes #prouretallades o #28G. Aquest, però, no ha estat l’únic acte de protesta. Les concentracions s’han repetit a Tarragona, Lleida i, al matí, ha tingut lloc una protesta a Girona.


1 comentari:

  1. es igual, no eramos tantos y parecía un paseo de corderos, anda a pasear un poco que después juega el barça. Esa es la verdad y en eso se están convirtiendo la manifestaciones,,, un lavar la cara y tranquilizar la conciencia. petons.

    ResponElimina