dilluns, 10 d’octubre del 2011

Treballadores indignades preparen la jornada del 15-O

S'ha celebrat la tercera trobada de treballadores indignades a la plaça de Catalunya. Els participants han incidit en la necessitat de fer convergir les diferents lluites a nivell laboral.

El micròfon estava situat al mateix punt de la plaça on abans de l'estiu intervenien, cada nit i en l'espai de dos mesos, els indignats que volien expressar-se a les assemblees de l'acampada. Aquest cop, però, es celebrava la Trobada de Treballadores Indignades, que arribava així a la tercera edició. Convocada pels la comissió de treballadores indignades sorgida de l'acampada, va comptar amb la participació de diferents assemblees, com la d'aturats, de delegacions sindicals i comissions de treballadores.

Molts dels que van intervindre demanaven "anar als centres de treball per mobilitzar a la gent", com explicava el Carlos de la Confederació General del Treball (CGT). Cada participant ha explicat la situació del sector en el que es troba. A més, un treballador a l'atur ha recordat "l'agressió tremenda als més desafavorits" que va suposar la suspensió temporal del PIRMI, així com els canvis en aquesta subvenció. Des de l'assemblea d'aturats, s'ha convocat una concentració davant el departament de benestar social el proper dijous a les 10 del matí.

Representants del sector sanitari han recordat la lluita que estan portant a terme en defensa de la sanitat pública. Han explicat la voluntat dels dirigents de l'Institut Català de la Salut de tancar cinc dies les consultes externes i les operacions de quiròfan programades en el marc de les retallades. La primera d'aquestes jornades de tancament està programada pel divendres 21 d'octubre. D'altra banda, s'ha convocat a totes les treballadores a reunir-se el dissabte vinent, dia de la jornada de mobilitzacions mundial anomenada Global Revolution Day, davant l'edifici de Telefònica de plaça de Catalunya a dos quarts de cinc de la tarda. La trobada de treballadores indignades ha finalitzat amb una manifestació que s'ha dirigit a la seu de Foment del Treball.

Publicat al Directa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada